Can’t depress brake pedal

Can't depress brake pedal

Originally Posted by sgudino View Post
I will look into this. My car is starting to act up. 2002 A4 1.8T B6. I intially got a code P0171 (lean in bank 1), so I checked the air intake line replaced the air filter and my next move it to:
1. Replace MAF
1. Replace the check valves
2. O2 sensor
and of course figure out how to get the car to start because I am getting a Press Clutch Pedal, even though I am about to push my foot through the firewall since I am pushing so damn hard.

Any ideas?

originally Posted by sgudino View PostI will look into this. My car is starting to act up. 2002 A4 1.8T B6. I intially got a code P0171 ( lean in bank 1 ), so I checked the breeze intake telephone line replaced the tune filter and my adjacent move it to:1. Replace MAF1. Replace the check valves2. O2 sensorand of course figure out how to get the cable car to start because I am getting a Press Clutch Pedal, even though I am about to push my foot through the firewall since I am pushing indeed damn hard.Any ideas ?

Initially Line 1. (i see i had 2 line #1 so its the top line 1) CEL appeared, when I was driving and the car started to shake and wouldn’t accelerate when I pushing the accelerator, (the CEL stood on and has not turned off).
Got home placed the OBD-II on it and the code P0171 appeared.

Read up on the forum of possible issues and decided on the least evasive solution.

Choose to clean the MAF with a MAF cleaner. Let the MAF dry out (reattached everything back).
When I started the car, the car shook violently and when it settled down, the ESP appeared on the dash and then disappeared about a minute.
I re-ran the OBD-II and now I have P0171, and 2 misfires.

This is where bottom line 1, comes into play. I read some more in the forum and the suggestion was check intake line.

I inspected the intake lines saw some intake check valves did not look as they should (looked calcified and crumbling) and I will replace them, even though I did a check and put some carb cleaner on them to see if I could cause the engine to stall to verify a leak, which the engine did not stall but for future peace of mind I am choosing to replace, now.
I replaced the air filter to rule that out and to check if there was anything clogging it in the air box, there was nothing major in it just vacuumed out the leaves and dirt, normal stuff that gets in there.

Here is where it gets tricky.

I tried to start the car again and the car would not turn over, the dash was reading, Press the Clutch Pedal to start Engine, or something of that nature, I was pressing the pedal down, so now I need to fix this issue before I can even start the car. Thanks to the forum I now have a method of what to do to by-pass the switch or set the position of the clutch switch which might have been loosened when it shook violently?
I still have not ruled out as you said voltage, since I am away from the car right now, I will check voltage.

So, here we are. Pedal issue, once fixed, I have the P0171 and misfires. I need to check the MAF (lean bank 1) and O2 sensor (misfires), to attempt to eliminate the misfires.

I guess the question is WWRD, What Would Rollerton Do?
Rollerton you are correct. Let me start the floor in the proper order.Initially Line 1. ( one see i had 2 note # 1 indeed its the top argumentation 1 ) CEL appeared, when I was driving and the cable car started to shake and would n’t accelerate when I pushing the accelerator, ( the CEL stood on and has not turned off ) .Got home placed the OBD-II on it and the code P0171 appeared.Read up on the forum of possible issues and decided on the least evasive solution.Choose to clean the MAF with a MAF cleansing agent. Let the MAF dry out ( reattached everything back ) .When I started the cable car, the car shake violently and when it settled down, the ESP appeared on the dart and then disappeared about a minute.I re-ran the OBD-II and now I have P0171, and 2 misfires.This is where bottom lineage 1, comes into act. I read some more in the forum and the suggestion was check consumption line.I inspected the intake lines saw some consumption check valves did not look as they should ( looked calcified and crumbling ) and I will replace them, tied though I did a assay and put some carb cleaner on them to see if I could cause the engine to stall to verify a leak, which the locomotive did not stall but for future peace of mind I am choosing to replace, now.I replaced the air filter to rule that out and to check if there was anything clogging it in the air box, there was nothing major in it just vacuumed out the leaves and crap, normal farce that gets in there.Here is where it gets tricky.I tried to start the car again and the car would not turn over, the dash was reading, Press the Clutch Pedal to start Engine, or something of that nature, I was pressing the pedal down, so now I need to fix this issue before I can even start the car. Thanks to the forum I now have a method of what to do to by-pass the switch over or set the position of the cling to substitution which might have been loosened when it shook violently ? I still have not ruled out as you said electric potential, since I am away from the car right immediately, I will check voltage.So, here we are. Pedal issue, once fixed, I have the P0171 and misfires. I need to check the MAF ( lean bank 1 ) and O2 detector ( misfires ), to attempt to eliminate the misfires.I guess the interrogate is WWRD, What Would Rollerton Do ?

generator : https://tonupboys.com
Category : Car Brakes